6. maaliskuuta 2015

Pyöreitä...

...vaan vielä valkoisia
kananmunia!

Kohtahan tuo pääsiäinen tulee ja tytär lupasikin 
maalailla tänä pääsiäisenä ihania pastellin värisiä
pääsiäismunia...
mutta ei sentään ihan vielä.

Meillä kuluu nykyään kananmunia
melko paljon.
Paistettuna, munakkaina ja keitettynä.
Toki jonkin verran myöskin leivotaan.

Olen huomannut, että kaksi paistettua kananmunaa
 aamiaiseksi pitää hyvin nälkää ja 
mausteita voi käyttää mielensä mukaan.
Välillä laitan vähän kinkkua ja juustoa
joukkoon ja aavistus pizzamaustetta,
on muuten hyvää!


Kananmunasta ollaan kyllä montaa mieltä,
mutta minä uskon, että se on 
terveellinen ja hyvä ruoka-aine!




Mukavaa perjantaita!

P.S. Muistattehan, että arvonta päättyy huomenna
lauantaina klo 21.00!


11 kommenttia :

  1. Täällä myös kuluu kananmunia. Munista on lastenkin helppo kokata ihan itse. Uusin suosikki on munista ja banaanista paistettavat letut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa mielenkiintoisilta nuo letut...pitääpä metsästää ohje jostakin. Kiitos vinkistä ja hyvää viikonloppua! <3

      Poista
  2. Meilläkin kuluu kananmunia, mutta ei niinkään leivontaan. Kiva blogi! Tervetuloa vierailemaan blogissani http://garden-of-my-dreams.blogspot.fi/. Olen kirjoittajana myös Tee se itse puutarhaan blogissa, missä olit käynyt kommentoimassa kirjoitustani;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Käynkin kurkkaamassa heti! <3 Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Kananmunat 💕 Terveisin omasta kanalasta haaveilija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kanat olisivatkin kivoja! <3 Ihanaista viikonloppua!

      Poista
  4. Kananmunat on ihania, paistettuna&keitettynä&kokkelina ja leivonnassakin tulee käytettyä :) Mukavaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on uskomatonta miten hyvin ne pitää nälkää loitolla! ihanaa viikonloppua! <3

      Poista
  5. Mä olen myös kananmunan ystävä. Meillä keitetään leivän päälle ja laitetaan lohkoja salaattiin, tehdään munaskasta ja kokkelia ja käytetään tietenkin leivontaan. Ihana uusi banneri sinulla ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär teki viimeviikolla kanssa salaattia ja keitti siihen kananmunia...sopii siihenkin tosi hyvin ja tekee salaatista ruokaisamman!
      Kiitos Krisse, vaihtelua hiukan blogin ulkoasuun! Ihanaa viikonloppua! <3

      Poista
  6. Minä kun olen ollut pari vuotta kanojen omistaja, olen alkanut kiinnittää yhä enemmässä määrin huomiota myynnissä oleviin kananmuniin. Häkkikanalat ovat jotain järkyttävää eläinrääkkäystä, en ymmärrä kuinka voivat olla edes laillisia ja yritänkin ihmisiä kehottaa välttämään niitä parhaansa mukaan. Ovelasti vain ihmisiä höynäytetään, kun nykyään häkkikanalan munia myydään ties millä nimillä.. on "orsikanalan munaa" ja vaikka mitä.

    Omat kanamme ovat jo joitain viikkoja viettäneet ansaittua sulkasatoa, joten munia tulee hyvin harvakseltaan. Onkin ollut jo pakko käydä kaupan munahyllyllä ostamassa luomumunia kotiin, kun ei omien höyhenpyllyjen munat riitä :) ♥

    VastaaPoista