11. syyskuuta 2016

Koskenlaskijan sienikeittoa ja...




...valkosipulileipää!













Syksyn ihan parhaimpiin ruokiin kuuluu
mielestäni sienikeitto.
Eilen tein sienieittoa Suppilovahveroista ja laitoin siihen 
mukaan voimakasta koskenlaskijaa.
Mikään dieettiruokahan tämä ei ole, mutta
saahan sitä viikonloppuna hiukan herkutella.


Koskenlaskijan sienikeitto

400g sieniä
 1 sipuli
nokare voita
4rkl vehnäjauhoja
n. 7dl kanalientä tai kasvislientä
1 pkt Koskenlaskija juustoa, minä käyrtin voimakasta,
mutta voi käyttää esim. viherpippurin makuista
n. 2,5 dl kermaa
pippuria ja reilu loraus soijakastiketta

Kuulota sipulit voissa.
Lisää sienet ja jauhot joukkoon.
Lisää kanaliemi ja ekoita hyvin.
Anna kiehua hiljalleen n. 10 min.
Lisää Koskenlaskijakuutiot ja
kun juusto on sulanut lisää kerma
ja soijakastike.
Kuumenna kuumaksi-
Ripottele hiukan persljaa päälle ja nauti.

Lisukkeesi tein valkosipulileipää.
Tein oliiviöljystä ja valkosipulista 
seoksen johon lisäsin kuivattua yrttiseosta hiukan.
Levitin sudilla leiville ja uuniin hetkeksi.

Herkullinen ruoka näin viikonlopun
kunniaksi!





16 kommenttia :

  1. Voihan nami, miten hyvännäköistä keittoa!
    Ihanaa sunnuntaita Marita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kylla hyvää, vaikka itse sanonkin. Isännällekkin maisui, kun sitä vielä tänäänkin syötiin!

      Poista
  2. Ihanat kuvat ja keitto leipineen <3
    Kaunista sunnuntaita Marita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli niin kiva ilma, että oli pakko käydä ulkona kuvaamassa. Naapuri varmaan ihmetteli, mitä häärään ulkona kippojeni ja kuppojeni kanssa!

      Poista
  3. Varmasti herkullista, ainakin kuvista päätellen.
    Hyvää sunnuntai päivää sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maistui, tänään syötiin loput!
      Samoin, hyvää sunnuntaita myös sinne!

      Poista
  4. Herkullisen näköistä, vaikka sienistä en pidäkään.
    Upeat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Valikoiva olen kyllä itsekkin sienien suhteen...syön vain muutamaa sientä!

      Poista
  5. Onpa ihania kuvia ja herkullisen näköistä keittoa ja leipää, nam! Ihanaa viikkoa Marita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Suppilovahverokeitto on yksi suosikkini ja mieskin tykkää!

      Poista
  6. Oijoih. Tätä täytyy kokeilla. :) Ihania kuvia muutenkin täällä sinun blogissasi, todella kauniita. Saako kysyä mitä kameraa käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija! <3 Minulla on Olympus pen 6. Tosin harjoittelen vasta kameran ominaisuuksia. Aikaisemmin kuvasin ihan perus Nikon-järkkärillä, mutta nyt tuo Olympus on ollut näpärämpi ottaa mukaan pienen kokonsa vuoksi.

      Poista