15. kesäkuuta 2017

Maailman helpoin...




...raparperihillo!








Nyt jos koskaan kannattaa tehdä raparperihilloa jos niitä
sattuu kasvamaan pihapiirissä.

Tämä hillo on niin helppotekoinen, joten minäkin onnistuin.
Ihanaa hilloa vaikkapa pannarin päälle tai ihan
vaniljajäätelön kaveriksi.


Helppo raparperihillo isoäidin tapaan

500g raparperin varsia
500g sokeria

Pilko pestyt raparperinvarret paloiksi ja laita kattilaan.
Kaada sokeri päälle ja sekoita.
Jätä kattila huoneenlämpöön pariksi päiväksi, sekoita muutamia
kertoja välissä.
Keitä raparperejä ja sokeria hiljalleen miedolla lämmöllä kunnes
raparperit pehmenevät ja soseutuvat.
Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje kansi
ja jäähdytä.
Säilytä jäähtyneenä jääkaapissa.

Hilloa voi halutessaan maustaa, esim.
kanelilla, vaniljasokerilla tai käyttämällä 
farinisokeria.


Mukavaa loppuviikkoa!


12 kommenttia :

  1. Nam miten herkullisen näköistä hilloa. Tuota laittaisikin mielellään pannarin päälle.
    Mukavaa torstaita sinulle Marita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvää, oikein hyvää esim jätskin kanssa!
      Ihanaa viikonloppua!❤

      Poista
  2. Helpolta kuullostaa!
    Aurinkoista päivänjatkoa!

    VastaaPoista
  3. Raparperihillo on niin hyvää. Mummuni aina teki kun olin pieni. Pihalle levitettiin omenapuun alle viltti ja sitten mummu pilkkoi kulhoihin vaniljajäätelöä, päälle laitettiin raparperihilloa. Oi että, kun se oli hyvää! Ihania nuo kesät mummun hoidossa! Terkkuja mummulle sinne pilven reunalle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nuo muistot on parhaita! Muistan itse kum meillä mammalla ja papalla oli mansikoita oikein myytäväksi asti ja pihakeinussa mamma tarjosi vaniljajäätelöä tuoreilla mansikoilla! Ainakin kerran kesässä on saatava kokea tuo elämys! ❤

      Poista
  4. Kun pääsen kotiin reissusta,niin jospa omat raparperit olisi niin isoja,että niistä pääsee tekemään vaikka hilloa.

    VastaaPoista
  5. Nam raparperihillo kuullostaa oikein makoisalta kesäherkulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvää ja sopii laittaa piirakkaankin jos ei tuoreita rapaeperejä ole!

      Poista
  6. Hyvä idea. Saan naapurista raparperia niin paljon kuin haluan, joten voisin hyvin tehdä tuota hilloa.

    VastaaPoista