4. helmikuuta 2018

Pienet suolaiset tarjottavat...




...kahvipöytään!






Jos pakastimestasi löytyy vielä joulun jäljiltä torttutaikinaa
ja torttuja ei enää viitsi vieraille kahvipöydässä tarjota, niin
taikinasta saat näppärästi pieniä kinkkupiiraita.

Leikkaa torttutaikinat puoliksi ja laita hyvin sulaneet taikinapalat
muffinssipellin koloihin kevysti painellen.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja tee sillä aikaa täyte.

Täytteeseen voit käyttää myös muutakin lihaa kuin kinkkua, esim. broileria
tai voit tehdä kasvisversion vaikkapa fetajuustosta.
Vain mielikuvitus on rajana.

Minä tein täytteen näin:

n. 200g palvikinkkusiivuja kuutioituna
n. 2 dl juustoraastetta
1.5 dl ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
2 rkl etikkakurkun lientä ja 
n. 1/2 dl etikkakurkkua hienonnettuna

Sekoita aineet keskenään ja laita täyte taikinalevyjen päälle ja paista
uunissa kunnes ovat kauniin ruskeita ja täyte on hyytynyt.

Mukavaa sunnuntai iltaa!


6 kommenttia :

  1. Ihan loistava idea. Näitä voisin toteuttaa tomaatti-mozzarella täytteellä.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa Marita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat tosi nopeita tehdä jos vaikka saa yllätysvieraita!
      Kiitos Outi! Mukavaa loppuviikkoa myös sinne!

      Poista
  2. Kiitos reseptistä! Sain vastaavia maistella kylässä ja hyviä oli.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa hyvältä! Taikinaa on vielä pakastimessa ja jotain saman suuntaista on ollut mielessä.... Jospa nyt pääsisin aikomuksesta toteutukseen :) Kiitos inspiraatiosta ja mukavaa ensi viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin ei kun pikkupiiraita tekemään! Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista