24. syyskuuta 2017

Syksyn ehdoton herkku...




...omenapaistos kanelikermalla!






Nyt on se aika, kun puutarhasta löytyy ihania
omenoita...meilläkin, vaikka olen tuolle puulle antanut 
lähtöpassin jo monta kertaa.
Mutta vielä tuo puu nököttää paikoillaan ja hyvä niin.

Yleensä olen omenahyveen, paistoksen tai omenapiirakan kanssa
tarjonnut vaniljajäätelöä, mutta nyt ajattelin maustaa
kermavaahdon ripauksella kanelia ja sehän sopi tämän
paistoksen kanssa paremmin kuin hyvin.
Kaiken kruunasi vielä piirakan päälle valutettu
vaahterasiirappi.

Tämän ohjeen olen jakanut täällä ennenkin ja
teen sen taas, koska se on vaan niin hyvä!

Omena-kaurapaistos

Omenoita
1 tl kanelia
100g margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
3dl kaurahiutaleita

Pilko omenoita vuoidellun vuoan pohjalle
niin paljon, että pohja peittyy.
Sulata voi ja sekoita siihen muut aineet.
Levitä voi-kauraseos omenoiden päälle
ja paista 200 asteisen uunin alatasolla
Vaahdota paistoksen kaveriksi kermavaahtoa ja mausta se 
kanelilla ja tomusokerilla.
Annoksen kruunaa vielä vaahterasiirappi.


Nautinnollisa herkutteluhetkiä sinulle
ja olethan muistanut käydä osallistumassa arvontaan täällä (KLIK)!


10 kommenttia :

  1. Voi nam! Omenapiirakkaa olenkin jo tehnyt, mutta omenahyve on vielä tekemättä...tuollahan taisi kaapissa ollakin noita kaurahiutaleita :)
    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä niin hyvää! Kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Nam kanelikerma, voisin syödä vaikka sitä ihan pelkästään. Tietysti paistos tekee siitä vieläkin herkullisemman.

    VastaaPoista
  3. oi oi mitä herkkua. Mä tykkään omenapaistoksesta, mitenkä se voikin olla niiiin hyvää !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin ja jos onnistuu saamaan oikean rapean paistoksen aina parempaa!

      Poista