25. marraskuuta 2018

Pastasalaatti...




...Murenan tapaan!






Blogi-illassa Salon Herkku ja lahja Murenassa oli tarjolla ihanaa pastasalaattia.
Tänä viikonloppuna tein ison kulhollisen tätä kyseistä salaattia lounaaksi ja
mies paistoi vielä pieniä leipäsiä salaatin kaveriksi.

Tämä salaatti on aika ruokaisa ja ainakin minun vatsani tuli tuosta 
ihan täyteen.

Ohje on noin 10:lle ruokailijalle ja minä
teinkin sitä 1/4 osan ja sitä jäikin vielä hyvin joten huomenna ei tarvitse 
salaattia tehdä.

Pastasalaatti

(10 annosta)

500 g kukkapastaa
1 dl basilika-oliiviöljyä
1 dl valkoista balsamicoa
2-3 rkl ligurialaista pestoa
1/2-1 tl valkosipuli-chilibruchettaa
1 dl kirsikkatomaatteja
1 dl marinoitua sipulia
1 kurkku
1/2 rasiaa punaisia viinirypäleitä
2 persimonia
rucolaa

Koristeluun:

2 palloa mozzarellaa
1 rkl pestoa
loraus basilika-oliiviöljyä
1 pkt parmankinkkua
balsamicosiirappia

Keitä pastaa kiehuvassa vedessä 6 min.
Pilko kurkku, kirsikkatomaatit, sipuli, viinirypäleet ja persimonit
pieniksi paloiksi.
Tee kastike, sekoita oliiviöljy, balsamico ja pesto keskenään.
Valuta ja jäähdytä pasta ja tämän jälkeen kaada kastike sekaan.
Lisää pilkotut ainekset sekä rucola (jonka minä unohdin kokonaan)
pastan joukkoon. 
Marinoi pieneksi pilkottu mozzarella pestolla ja lorauksella basilika-oliiviöljyä.
Asettele mozzarella salaatin päälle ja koristele koko komeus
vielä pilkotulla parmankinkulla.
Lorauta juuri ennen tarjoilua vielä
balsamicosiirappia salaatin päälle.

Kannattaa kokeilla.

Hyvää sunnuntai iltaa kaikille!

6 kommenttia :

  1. Pastasalaatit käyvät ihan ruoasta, ovat niin mukavan täyttäviä. Todella kaunista ja värikästä ruokaa, nam!
    Mukavaa sunnuntaita sinulle Marita <3

    VastaaPoista
  2. Tästä sainkin vinkkiä, jos viikonloppuna voisi tehdä jotain hyvää pastaruokaa. Tässä ihan tulee nälkäkin, kun katsoo kuvia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Pastasalaatit on ihan parhaita illanistujaisissa.

    VastaaPoista