5. lokakuuta 2014

Itsetehtyä...

giabatta leipää...
helppo resepti ja herkullinen leipä!


Ohje:

5dl kylmää vettä
1 pss kuivahiivaa
8-9 dl vehnäjauhoja, 1dl voit korvata ruisjauhoilla
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
3tl suolaa

Seikoita kuivahiiva n. puoleen jauhoista, kaada seos veden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
lisää suola, oöjy ja siirappi. Sekoita ja lisää loput jauhot.
Anna nousta liinan alla n. 2 tuntia. 


Leivo taikinasta kolme pitkulaista leipää.



Anna kohota vielä 1/2 tuntia.
Paista n. 225 asteisessa uunissa n. 20 min.


Nauti voin kera!
Ihanaa sunnuntaita!

-marita-

3 kommenttia :

  1. Pitäiski joskus leipoa tuota, kaupan giabatta on niin kovaa ja sitkeää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä ja on niin vaivaton tehdä...vain nostatus vie aikaa!

      Poista
  2. Varmasti hyvää. Kaupan ciapatat on tosiaan kova kuorisia ja mauttomia... Mukavasti muistutit ! Terapeuttista tehdä jotain mikä vie vähän aikaa...

    VastaaPoista