7. joulukuuta 2015

Kuivattuja hedelmiä...

...koristeeksi kransseihin ja asetelmiin!













Hiukan nihkeäksi ja ryppyiseksi tulleita
 vanhoja hedelmiä ei kannata viskata roskikseen.

Ne voi kuivata uunussa kranssien ja jouluisten
asetelmien koristeeksi.

Leikkaa hedelmät ohuiksi siivuiksi ja laita hedelmät
ritilän päälle uuniin.
Kuivata hedelmiä miedolla lämmöllä uunissa kunnes ovat
kuivia, mutta
muista jättää uuniluukku raoleen.





Tälläisiä puuhia löytyi joulukuun seitsemännen
päivän postauksesta!

Ihanaa alkanutta viikkoa
ja muistakaa käydä osallistuassa arvontaan!

Terkuin


4 kommenttia :

  1. Hyvä idea! Kauanko suunnilleen pitää uunissa kuivattaa ja millä lämmöllä? Nuo appelsiinit ovat niin kauniita. Voisin lisätä anopille menevään joulukukka-asetelmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä siinä jonkin aikaa meni ja tosiaan riippuu ihan uunista mutta mahdollisimman alhaisessa niin hedelmät säilyttää värinsä. Mulla oli varmaan 50 astetta ja pidin parisen tuntia. Otin ritilöineen päivineen pois uunista ja annoin kuivua lisää huoneenlämmössä.
      Kannattaa kokeilla!

      Poista
  2. Todella kauniita ja tuovat ihanasti väriä asetelmiin. Voisikohan noita upottaa jäälyhtihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minusta tuon appelsiinin väri on kaunis...ei tummunut uunissa liikaa. Varmasti voi lisätä jäälyhtyihinkin!

      Poista