...Runebergin torttutaikinasta!
Runebergin torttutaikinasta saa helposti
tehtyä maittavan kakun.
Tein kakun samalla ohjeella kuin tortut, mutta paistoin sen
irtopohjavuoassa.
Väliin tein kreemin johon lisäsin hiukan
kahvia.
Erilainen Runebergin kakku
100g margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tippa rommiaromia
Vatkaa marjariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja rommiaromi.
Sekoita hyvin.
Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita.
Laita kakku voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan
ja paista 200 asteessa kunnes kakku on kypsä.
Anna jäähtyä, tee tällä välin kreemi tomusokerista
ja voista ja mausteeksi kahvia maun mukaan.
Halkaise jäähtynyt kakku kahtia ja levitä kreemi väliin.
Kuorrutus
Tee tomusokeri- vesikuorrutus ja lisää
joukkoon hiukan kahvia.
Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele mantelirouheella.
Voi nam! Kun nyt näin tämän postauksen juuri ennen unta, nään varmasti kakku-unia :)
VastaaPoista