2. huhtikuuta 2018

Ihan parasta...




...focaccia-leipää ikinä!






 Viikko sitten olimme juhlissa ja siellä oli ruoan kanssa
ihan parasta focaccia-leipää mitä olen koskaan syönyt.

Mieheni teki hiukan "tutkimustyötä" ja sai selville mitä mausteita
leipään oli laitettu. 
Netistä löysin helpon focaccian ohjeen ja päätin kokeilla.

Ohje oli helppo ja nopea ja leivästä tuli todella hyvän makuista.

Tällä ohjeella tein:

3 dl lämmintä vettä
11g kuivahiivaa
1rkl hunajaa
5dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä

Liuota kuivahiiva veden joukkoon.
Lisää suola, hunaja ja jauhoja.
Sekoita hyvin puuhaarukalla.
Kun olet lisännyt kaikki jauhot laita sekaan oliiviöljy.
Vaivaa taikinaa niin kauan että oliiviöljy on sekoittunut taikinaan 
ja taikina tuntuu kimmoisalta.
Jos taikina tarttuu käsiin lisää hieman jauhoja.
Laita liinan alle nousemaan n. 30 minuutiksi.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Levitä uunipelille leivinpaperi ja voitele se oliiviöljyllä.
Kumoa kohonnut taikina pellille ja taputtele se n. puolen pellin 
kokoiseksi levyksi.
Levitä päälle oliiviöljyä ja taputtele se leivän
pintaan ja painele samalla sormenpäillä pieniä koloja leipään.
Ripottele leivän pinnalle rosmariinia ja timjamia
sekä sormisuolaa.

Paista leipää n. 20 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
(Paiston aikana ripottelin leivän pintaan kerran 
oliiviöljyä, kun pinta näytti kuivalta.)

Kun leipä on kypsä ripottele päälle vielä vähän öljyä.

Nam, miten hyvää!

12 kommenttia :

  1. Kiitos sinulle tästä ohjeesta minä leivon melkein kaikki leivät itse .Joten uudet ohjeet on mukavia.

    VastaaPoista
  2. Focaccia on minun ja miehen suurta herkkua, hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää ja päälle voi laittaa vaikkapa oliiveja, tomaatteja, valkosipulia ym.

      Poista
  3. Ihanan näköinen focaccia, ihan herahtaa vesi kielelle. Taidanpa kokeilla tällä ohjeella, kiitos!

    VastaaPoista
  4. Oi miten ihanan näköinen! Yltäisimpä vastaavaan gluteenittomana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Noista gluteenittomista jauhoista minulle ei ole kokemuksia, mutta eiköhän niilläkin onnistuisi?

      Poista
  5. Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta. Vastaavalla reseptillä olen tehnyt oliivileipää miehelle ylläriksi.
    Mukavaa maanantai-iltaa Marita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Oliivitkin ovat hyvä vaihtoehto tähän leipään!

      Poista
  6. Oi, kiitos tästä reseptistä. Tätä teenkin heti huomenna, focaccia kun on esikoisen lempparia.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista