5. joulukuuta 2014

Suolaiset sormisyötävät...

...syntyvät helposti torttutaikinasta.


5.luukku


Tänään tein ihania suolaisia pikkupurtavia torttutaikinasta ja katkarapukimarasta.
Katkarapukimara on vaan niin taivaallista, mutta ei parane usein syödä, sen verran on majoneesia!

No, mikäpä estää tekemästä kimaraa itse ja suolaisia täytteitä näihin suolapaloihin on monia.
Esimerkiksi kaikki voileipäkakkujen täytteet sopivat ja miksei tuorejuustopohjaisetkin täytteet.
Omaa mielikuvitusta voi rajattomasti käyttää.

Sulata torttutaikinalevyt ja kauli ne mahdollisimman ohuiksi.
Ota pienellä piparimuotilla taikinasta esim. sydämen muotoisia paloja.
Laita pellille ja voitele munalla.
Paista n. 200 asteessa kunnes ovat hiukan ruskehtavia.

Jäähdytä ja täytä. Laita toinen sydän kanneksi.
 Minä käytin Myllyn Paras-torttutaikinaa ja osa nousi liian korkeiksi.
Toki täytteen voi sujauttaa "ylinousseen" sydämen sisäänkin.

Tillinipun unohdin ostaa, siitä olisi saanut vielä kivan koristeen suupaloihin.

Helppoa ja onnistuu varmasti!







Tässä siis helppoa tarjottavaa esim. huomista itsenäisyyspäivää ajatellen.

terveisin

3 kommenttia :

  1. Voi miten ihania! Pitääpä kokeilla! :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt vaan kokeilemaan ja herkuttelemaan!
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  2. Ole hyvä! Sopivat kyllä hyvin ja täytteillä saa eri variaatioita!

    VastaaPoista