5. tammikuuta 2016

Helpot ja niin herkulliset...

...kinuskineliöt!

Tiedän, että monet ovat tehneet lupauksia tälle vuodelle, että ei herkkuja,
mutta tämä ohje kannattaa laittaa korvantaakse!











Tämä murotaikinasta tehty leivonnainen on
helppo tehdä ja niin hyvää!

Kinuskineliöt

400g valmismurotaikinaa
2,5 dl vadelmamarmeladia
1 pss pähkinärouhetta


Kinuski:

0,5dl vettä
2dl sokeria
50g voita
1,5dl kuohukermaa

Kauli murotaikina ohueksi levyksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja paista levyt uunissa
 200 astessa n. 10 min.
Levitä jäähtyneen levyn päälle marmeladi ja
 laita toinen levy päälle.
Valmista seuraavaksi kinuski.
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna kunnes 
sokeri on ruskistunut, mutta älä sekoita.
(Tämä vaihe kestää jonkin aikaa.)
Sekoita ruskistuneen sokerin joukkoon voi ja kerma ja 
sekoita sen aikaa, että kinuski sakenee.
Levitä kinuski levyjen päälle ja ripottele pähkinärouhe kinuskin päälle.
Anna jäähtyä.
Leikkaa neliöiksi.


Keitä kuppi kahvia ja nauti!

Makeaa päivää!


9 kommenttia :

  1. Pitää joskus herkutella ja olla vierasvaraa pakkasessa,vaikka luoauksia keventämisestä itse kullakin.Nämä on helppo tehdä,kun valmistaikina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ja tuota murotaikinaa voisi ihan piirakkaakin varten pitää muutaman pakkasessa!

      Poista
  2. Pitää joskus herkutella ja olla vierasvaraa pakkasessa,vaikka luoauksia keventämisestä itse kullakin.Nämä on helppo tehdä,kun valmistaikina.

    VastaaPoista
  3. Näyttää niin hyvältä, että laitan ohjeen talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä sa pieniä kivoja leivoksia kahvipöytään helposti!

      Poista
  4. Onpas tosi hyvän näkösiä ♥

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ja näyttää niiin hyvältä :)

    VastaaPoista