25. kesäkuuta 2018

Uusia tuulia grillaukseen ...




...tuo Sagaform!







Oletkos jo kokeillut tehdä pizzaa grillissä?

Jos et niin suosittelen, sillä aivan pizzeriatasoista pizzaa on siis
mahdollista tehdä kotonakin ja mikä parasta ulkona grillissä.

Jokin aika sitten sain Sagaformilta paketin, mikä sisälsi
ison ja leveän paistolastan pizzan tai vaikkapa ison kalapalan
grillausta varten.

Innostuttiin kokeilemaan grillipizzaa ja voi miten hyvää siitä tuli.

Tällä ohjeella tein pohjan:

2,5 dl haaleaa vettä
5g hiivaa
1tl sokeria
1tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
n. 5dl jauhoja

Valmista taikina jo tunteja ennen tekeytymään jääkaappiin.
Kun taikina on valmis, laitagrilli päälle, saa olla kuumalla ja laita pizzakivi 
(jos sinulla sellainen on) grilliin.
Pizzakiven pitää olla kuuma kun laitat pizzan paistumaan grilliin.
Ennen kuin laitat pizzakiven uuniin, piirrä pizzakiven koko
leivinpaperiin niin saat helposti tehtyä sopivan kokoisen pizzapohjan.
Kauli taikinasta sopiva pizzapohja leivinpaperin päällä.
Tästä taikinasta tulee n. kaksi pohjaa.
Täytä haluamillasi täytteillä.
Leikkaa leivinpaperi piirtämiäsi viivoja pitkin ja siirrä
pizza lastan avulla pizzakiven päälle paistumaan.
Anna pizzan paistua jonkin aikaa ja posta leivinpaperi lastan avulla.
Jatka pizzan paistamista kunnes pintakin on saanut hiukan väriä
ja juusto on sulanut.

Tämä iso lasta on aivan ehdoton tuon pizzan paistamisessa.
Se on tarpeeksi leveä ja siinä on pitkä varsi, jonka avulla on helppo ottaa
valmis pizza pois pizzakiveltä ja siirtää se lautaselle.

Sagaformin pihviveitset käyvät niin pihvin kuin pizzankin syömiseen.
Ne ovat terävät ja niillä leikkaaminen käy vaivatta.
Mutta näitä veitsiä ei kannata pestä tiskikoneessa, koska niissä
on puinen varsi, joka pitää öljystä, ei tiskikoneaineesta.

Sagaformilta sain myös muuta kivaa kesän pitopöytään.
Nimittäin paketista löytyi myös aivan ihanat kipot
joista muodostuu pöytään kaunis kala.
Olen käyttänyt niitä myös illanistujaisissa erilaisten pähkinöiden tarjoilussa.
Kippoihin voi laittaa pöytään erilaisia kastikkeita kalaa varten,
kuten meillä oli juhannuspäivän kattauksessa.

Sain vinkin tuosta aiemmin postaamastani Paholaisen hillosta, kun
siihen sekoittaa hiukan ranskankermaa sopii se kastikkeeksi hyvin kalalle.
No, sehän oli pakko testata ja toimi.

Sagaformilta löytyy myös aivan ihania tarjoiluastioita salaatille ja
muille grillattaville.

Postaus tehty blogiyhteistyössä
Sagaformin kanssa.

Mukavaa maanantai iltaa kaikille!


8 kommenttia :

  1. Wautsi, mulla on ollut grillipitsan pohjan ohje mökin jääkaapin ovessa viime kesästä enkä ole vielä saanut aikaiseksi tehdä. Onpa herkullisen näköinen tuo sinun pizzasi, ja kuulostaa niin vaivattomalta tehdäkin. Käynpäs vielä tutustumassa Sagaformin sivuilla noihin tuotteisiin, kiitos vinkistä ja ohjeestakin! Jospa tänä kesänä viimein innostuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin kokeilemisen arvoinen juttu. Suosittelen!

      Poista
  2. Kuulostaapa kivalle! Me saatiin just uus mikro jossa on sellainen crisp alusta vaikka just pizzan paistoa varten!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen pizza. Hauska idea käyttää grilliä pizzan valmistukseen.
    Mukavaa viikkoa sinulle Marita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää ja olin yllättynyt miten helposti hyvän pizzan saa aikaiseksi!
      Kiitos samoin Sinulle!

      Poista
  4. Grillipitsaa tehdään täällä säännöllisesti läpi vuoden, on kyllä niin parasta. Ja, nuo Sagaformin veitset ja haarukat on kyllä hyvät. Tuollaisesta paistolastasta mies juuri puhuikin, täytyykin käydä kaupoilla jospa löytyisi meillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! Luulenpa, että meille käy nyt samoin...pizzakivi myös kotikäyttöön!

      Poista