...time!
Omena-aika on nyt parhaimmillaan ja niinpä
minäkin tein eilen omenapiirakan oman puun omenoista.
Olen jo aikaisemminkin kertonut, että monesti olen antanut tuolle puulle
"kaatotuomion", mutta aina syksyinsin olen kiitollinen siitä, että
se yhä nököttää pihallamme.
Tämän omenapuun omenat ovat happamia, joten sellaisenaan niitä
ei kukaan syö, mutta piirakka niistä tulee hyvä.
Hiukan rupisia ne omenat ovat, mutta rupiset kohdat on helppo poistaa.
Piirakan tein tuolla tutulla ohjeella:
200g sul.margariinia
1 1/2 dl sokeria
3dl jauhoja
Sekoita nämä aineet ensin keskenään ja ota yksi kahvikupillinen
taikinaa sivuun.
Lisää taikinaan:
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun piirakkavuokaan.
Kuori ja viipaloi omenat ja laita omenanpaloja pohjan päälle.
Sekoita tuorejuustotäyte:
1prk vaniljatuorejuustoa
1dl sokeria
1 kananmuna
Kaada täyte omenoiden päälle.
Murustele sivuun otettu taikina tuorejuustotäytteen päälle ja lisää vielä kanelia ja sokeria.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 35min.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai esim. vaahterasiirapin kanssa.
Mukavia kahvihetkiä!
Oi, mitä herkkua. Nyt omenakausi on parhaimmillaan, joten ei muuta kuin leipomaan. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaTäytyy sanoa, että tuli kyllä mehevä piirakka!
PoistaOle hyvä!
Tässä tulikin minulle leivontavinkki ensi viikoksi :)
VastaaPoistaHerkullista sunnuntaita Marita <3
Hyvä hyvä! Tämä piirakka on kyllä nopea toteuttaa ja mikä parasta ei edes vatkainta tarvita!
PoistaNam, mä paistoin eilen piirakan ja tänäänkin on herkuteltu!
VastaaPoistaTulee siitä vaan niin hyvä tuoksu kotiin!
PoistaNiin täälläkin! <3
Kuulostaapa herkulliselta piirakalta, reseptikin on helppo.
VastaaPoistaTämä on kyllä helppo ja nopea ja tuorejuusto tekee piirakasta mehevän!
Poista