...ja keittiössä tuoksuu...joululta!
Eilen nimittäin leivoin pikkuleipiä, joita äitini
leipoi minun ollessani pieni...ja leipoo hän niitä vieläkin.
Piparkakkujen lisäksi äiti leipoi jouluksi näitä
Talonpoikaiskakkuja ja lusikkaleipiä.
Eihän se joulu nyt muuten tullut ennen, kuin
oli kolmea lajia pikkuleipiä tehty.
Pikkuleivät äiti pakkasi siniseen kerrosastiaan, missä
oli kolme laatikkoa.
Siellä hän säilyttää vielä nykyäänkin pikkuleipiä.
Tosin nyt ne varmasti säilyvät hiukan paremmin,
kun emme ole siskoni kanssa niitä salaa maistelemassa jo ennen joulua!
Tällä äidiltäni saamalla reseptillä leivoin pikkuleipiä,
mutta kumma juttu....sama ohje, mutta äitini tekemät
miljoona kertaa parempia!
Talonpoikaiskakut
200g margariinia
2dl sokeria
1rkl siirappia
1dl mantelirouhetta
1,5 tl ruokasoodaa
5dl vehnäjauhetta
Sekoita margariini, sokerija siirappi.
Lisää mantelirouhe.
Sekoita jauhot ja ruokasooda keskenään
ja lisää seokseen.
Tee taikinasta n. 3-4cm halkaisijaltaan olevia rullia
ja laita rullat jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa jähmettyneet rullat n. 5mm viipaleiksi
ja laita viipaleet pellille.
Paista 175 asteisessa uunissa kunnes ovat saaneet hiukan väriä.
Ihanaa keskiviikkoa!
Mummojen ja äitien reseptit ovat parhaita!Meillä leivotaan ainakin kahdenlaisia pipareita jouluksi.
VastaaPoistaNiin on ja ne äidin tekemät on vaan ihan parhaita! <3
PoistaEipä meillekään tule oikeaa joulua ilman äidin pipari- ja kakkuohjeita. On kivaa tehdä niitä totuttuja, perinteisiä, mutta joka joulu myös kokeilen jotakin uutta. Ja jos ne ovat hyviä, niistäkin tulee perinne.Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulunalusaikaa!
VastaaPoistaIhanaa, että hyvät reseptit kulkee ja säilyy suvussa! <3 Samoin sinne!
Poista