23. helmikuuta 2016

Ensimmäinen lomapäivä...

...kului Ektorp-sohvien parissa!

Meillä on ollut jo ainakin seitsemän vuotta nuo valkoisilla
päällisillä olevat Ikean Ektorp-sohvat.
Kahden- ja kolmenistuttavat.
Yhden kerran olen ostanut uudet päälliset ja 
tyytyväinen olen ollut.
Eilen pesin molempien sohvien päälliset ja ensimmäisen kerran
kokeilin pesua Kloritella. Löysin Tokmannista
laventelin tuoksuista Kloritea ja päätin kokeilla
sitä sohvien päällisten pesuun. 

Tuolla keskustelupalstoilla on ollut 
paljon juttua, että tuo Klorite on hyvin valkaiseva.
Täytyy kyllä sanoa, että seuraavaksi kokeilen jotakin muuta...
en ollut oikein tyytyväinen lopputulokseen.
Valkoisemmaksi olen saanut nuo päälliset ihan normi
pesuaineella 60 asteen pesussa,
 kuin tuolla Kloritella 40 asteen pesussa.
Onhan ne nyt valkoisemmat kuin ennen pesua, mutta
muutamiin kohtiin esim. käsinojiin jäi
nuo pinttyneet jäljet. 
Millä aineilla teillä Ektorpin valkoiset päälliset pestään?

Mukavaa tiistaita kaikille!

10 kommenttia :

 1. Meillä myös nuo ihanat ektorpit joista en kyllä vähällä luovu. 3+3 löytyy meiltä :) Pesen 60 asteessa ihan normi pesuaineella, en ole uskaltanut kloritea kokeilla... Vanishilla kerran olen oikein liotellut, se kyllä toimii muta käsinojien pinttyneitä kohtia ei ehkä pelasta mikään... Olen yrittänyt pitää koristetyynyjä niillä kohtiin ettei aina kädet olisi suoraan niissä :D Mukavaa päivää sulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pinttymät ovat kai tulleet jäädäkseen. Ompelin käsinojiin sellaiset valkoiset erilliset kankaat, jotka suojaa käsinojia, mutta tuonne nurkkaan asti ne ei yllä ja olen huomannut, että siellä ne jalat yleensä "lepää"! Koristetyynyilläyriän täälläkin niitä peitellä. Jatkossa kyllä pesen ihan normi pesuaineella ja 60:ssä. Tänään löysin Tokmannista suihkutettavaa sappisaippuaa...sitä voisi kokeilla noihin pinttyneisiin kohtiin! Sappisaippua on kyllä hyväksi todettu monessa tahrassa!

   Poista
 2. Meillä Ektorpin nojatuoli, jossa valkoinen päällinen, pesen sen normi pyykinpesuaineella 40 asteessa ja hyvä tulee, tyytyväinen olen myös ollu tuohon tuoliin :)

  Hyvää lomaa sulle Marita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin siirryn jatkossa normi aineisiin!
   Kiitos Sari...kolme lomapäivää jo mennyt ihan siivillä!

   Poista
 3. Meillä on samat sohvat ja samat päälliset, mutta paaaljon vanhemmat :). Piti muka olla sellanen tilapäisratkaisu vaan nuo Ektorpit ja ajateltiin, että ostetaan jotkut "laadukkaammat" tilalle sitten kun/jos joskus on varaa. Mutta eihän noista raski luopua. Ihan parhaat rötväilysohvat.
  Ja ihan tavallisella valkopesuaineella pesen kuudessakympissä. Hyvin tulee puhdasta. Joskin yhdetä päälliset kutistui niin paljon, että repesivät takaisin päälle pujottaessa, mutta noita valkoisia onneksi saa edullisesti uusia. Pellanvanvärisiä olen himoinnut, mutta ne on niin hintavia, että jää haaveeksi.

  Iloista lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näissä sohvissa on tuo hinta/laatusuhde kyllä kohdillaan! Ja nuo päälliset tosiaankin edullisia, mutta huomasin kun nuo uudet ostin, että ne keräsivät paljon enemmän pölyä kuin vanhat.
   Pellavanvärisetkin olisivat kyllä kauniit!
   Kiitos!

   Poista
 4. Täällä myös yksi Ektorpeihin rakastunut <3 Minä pesen aina niin, että toiseen pesupalloon laitan kloritea ja toiseen pesupalloon pyykinpesuainetta. Hyvin on toiminut :) Oikein pinttyneisiin tahroihin laitan kloritea suoraan kankaaseen ja sitten pesuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei tullut mieleenkään, että voisi käyttää molempia! Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Meillä kolmen istuttava on ollut jo varmaan viisi vuotta alkuperäisen päällisen kanssa. Pesen päälliset pari kertaa vuodessa 60 asteessa valkopesuaineella ja joskus olen laittanut joukkoon Vanish-jauhetta. Puhdasta on tullut... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, että pari kertaa vuodessa pesen. Istuinosassa mulla on mamman vanhat valkoiset lakanat joita pese sitten tarpeen mukaan! Viime jouluksi teki mieli ostaa istuinosiin ne Ikean "venyvät ja vanuvat" valkoiset ryppytorkkupeitot, mutta silloin niitä ei ollut saatavilla. Nyt niitä taas saa! Ehkä ensi jouluksi!

   Poista