16. maaliskuuta 2016

Palataanpa vielä pataleipään...



...ja sen aineisiin!

Aiemmassa postauksessani tein pataleipää ja siitä tuli
kaunis rapeakuorinen leipä,
mutta hiukan "tintuksi" leipä jäi sisältä.
(aiemman postauksen voit lukea täältä.)

Viimeksi kun tein pataleipää, käytin hiivana
kuivahiivaa ja luulen, että tämä "tinttuisuus" johtui
juuri siitä.








Olin oikeassa!
Nyt tein leivän kunnon hiivalla, vain herneen kokoinen pala
ja leipä on ihanan kuohkea!




Suosittelen siis tekemään pataleipää
ihan tavallisella hiivalla ja leipä
onnistu varmasti.

Kannattaa kokeilla, jos et ole vielä ehtinyt kokeilemaan!

Terkuin



4 kommenttia :

  1. Pitäiskin joskus kokeilla, kuullostaa niin vaivattomalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, on kyllä niin vaivaton tehdä ja ihana syödä uutta tuoretta leipää!

      Poista
  2. Nam tuo pataleipä on ollut monessa blogissa esillä ja ei turhaan on niin helppo valmistaa ja hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä hyvää, pitäisi olla vaan useampi pata kun yksi leipä häviää nopsaan tuoreena!

      Poista