...on meillä porkkanakakku!
Huomenna meille tulee ruokavieraita ja tänään
siivouksen lisäksi leivoin porkkanakakun.
En tiedä miten väärin on siivota sunnuntaina
näin pääsiäisenä, mutta niin minä nyt tein.
Neljän nelijalkaisen taloudessa siivous on jätettävä aina
viimehetkeen jos meinaa, että on siistiä vielä vieraiden tullessa.
Porkkanakakku sopii mielestäni hyvin
tähän pääsiäiseen ja muutenkin meidän huomisesta
menusta tuota porkkanaa löytyy, mutta niistä
sitten hiukan myöhemmin.
Porkkanakakku
4 munaa
2dl sokeria
2dl fariinisokeria
4dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl öljyä
5 dl porkkanaraastetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja
sekoita taikinan aineet keskenään.
Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun
vuokaan esim. irtopohjavuokaan
ja paista kakkua uunissa n. 45 min.
Anna kakun jäähtyä rauhassa.
Kuorrutus
200g maustamatonta tuorejuustoa
25g voita
2dl tomusokeria
Vatkaa aineet keskenään hyvin sähkövatkaimella
ja levitä täyte hyvin jäähtyneen kakun päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.
Anna kakun olla jääkaapissa ainakin 1 tunti ennen tarjoilua.
Mukavia pääsiäisenpyhiä kaikille!
Porkkanakakku on niin hyvää! Kauniin kakun oletkin tehnyt.
VastaaPoistaMukavaa jatkoa pääsiäiseen!
Niin on, yksi meidän perheen lemppareista. <3
PoistaOi, tuo on varmasti hyvää. En ole koskaan porkkanakakkua tehnytkään, ainoastaan porkkanapiirakkaa. Pitääkin kokeilla. Kiitos ohjeesta. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!
VastaaPoistaOli kyllä tosi mehevä. Olen ennen tehnyt vain puolikkaan annosta ja siitä tulee piirakkavuokaan sopiva. Nyt halusin korkeamman, kakkumaisemman joten tein tuplana. Nyt jälkeenpäin ajateltuna väliin olisi voinut laittaa tuota kuorrutetta, olisi ollut kakkumaisempi...
PoistaMelkein tekis mieli leipoa tuollainen, mutta nyt on niin herkuteltu että täytyy tyytyä vain ihailemaan :)
VastaaPoistaTämä on helppo kakku ja "tosi" terveellinen...onhan siinä porkkanaa! ;)
PoistaEnpä olekaan pitkään aikaan leiponut porkkanakakkua, pitääkin laittaa tämä resepti muistiin.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntai-iltaa!
Porkkanakakku on hyvää ja meillä toivottiin paljon kuorrutetta päälle.
PoistaPorkkanakakku on ihan parasta <3
VastaaPoistaOletpa saanut siitä kauniin koristeluilla!
Niin on! Kiitos! <3
PoistaMinä olen tehnyt usein porkkanakakkua, mutta ihan tavallisessa rengasvuoassa. Eipä ole tullut mieleen, että siitä saisi noin upean version.
VastaaPoistaKakkumaisempi tuli tuolla ohjeella, tulee tarpeeksi korkea. Mä olen aina ennen tehnyt ihan piirakkavuokaan.
PoistaNam, porkkanakakkua. Kyllä ihmisillä on niin hienoja kakkuja ollut nyt blogeissaan.
VastaaPoistaSamaa olen ihaillut minäkin! <3
PoistaHieno kakku!
VastaaPoistaPorkkanakakku on niin hyvää!
Mukavaa alkanutta uutta viikkoa! :)
Kiitos! <3 Niin on...syntisen hyvää!
PoistaMukavaa viikkoa sinne myös!
Onpa upea kakku ♥ Voin vaan kuvitella, miten herkullisen makuinen se onkaan:)
VastaaPoistaKiitos! <3 Plkäsin, että olisi kuiva kun tein jo edellisenä iltana, mutta oli sopivan mehevää.
PoistaOnpa taivaallisen herkullisen näköinen porkkanakakku! Nyt herahti vesi kielelle.
VastaaPoistaTäytyy testata ohjettasi jossain välissä :)
Kiitos! <3
PoistaHelppo ohje tämä!
Oi tuota pitääkin kokeilla ja näyttää niin vietävän hyvältä ;)
VastaaPoistaKannattaa! On helposti tehtävissä vaikkapa ruoalta tähteeksi jääneestä porkkanaraasteesta!
Poista