16. huhtikuuta 2017

Pääsiäiskakku...




...on meillä porkkanakakku!







Huomenna meille tulee ruokavieraita ja tänään
siivouksen lisäksi leivoin porkkanakakun.
En tiedä miten väärin on siivota sunnuntaina
näin pääsiäisenä, mutta niin minä nyt tein.
Neljän nelijalkaisen taloudessa siivous on jätettävä aina
viimehetkeen jos meinaa, että on siistiä vielä vieraiden tullessa.

Porkkanakakku sopii mielestäni hyvin
tähän pääsiäiseen ja muutenkin meidän huomisesta
menusta tuota porkkanaa löytyy, mutta niistä 
sitten hiukan myöhemmin.


Porkkanakakku 

4 munaa
2dl sokeria 
2dl fariinisokeria
4dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl neilikkaa 
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria 
2 tl leivinjauhetta 
1 1/2 dl öljyä
5 dl porkkanaraastetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja 
sekoita taikinan aineet keskenään.
Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun
vuokaan esim. irtopohjavuokaan
ja paista kakkua uunissa n. 45 min.
Anna kakun jäähtyä rauhassa.

Kuorrutus

200g maustamatonta tuorejuustoa
25g voita
2dl tomusokeria

Vatkaa aineet keskenään hyvin sähkövatkaimella
ja levitä täyte hyvin jäähtyneen kakun päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.
Anna kakun olla jääkaapissa ainakin 1 tunti ennen tarjoilua.



Mukavia pääsiäisenpyhiä kaikille!


22 kommenttia :

  1. Porkkanakakku on niin hyvää! Kauniin kakun oletkin tehnyt.
    Mukavaa jatkoa pääsiäiseen!

    VastaaPoista
  2. Oi, tuo on varmasti hyvää. En ole koskaan porkkanakakkua tehnytkään, ainoastaan porkkanapiirakkaa. Pitääkin kokeilla. Kiitos ohjeesta. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi mehevä. Olen ennen tehnyt vain puolikkaan annosta ja siitä tulee piirakkavuokaan sopiva. Nyt halusin korkeamman, kakkumaisemman joten tein tuplana. Nyt jälkeenpäin ajateltuna väliin olisi voinut laittaa tuota kuorrutetta, olisi ollut kakkumaisempi...

      Poista
  3. Melkein tekis mieli leipoa tuollainen, mutta nyt on niin herkuteltu että täytyy tyytyä vain ihailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on helppo kakku ja "tosi" terveellinen...onhan siinä porkkanaa! ;)

      Poista
  4. Enpä olekaan pitkään aikaan leiponut porkkanakakkua, pitääkin laittaa tämä resepti muistiin.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on hyvää ja meillä toivottiin paljon kuorrutetta päälle.

      Poista
  5. Porkkanakakku on ihan parasta <3
    Oletpa saanut siitä kauniin koristeluilla!

    VastaaPoista
  6. Minä olen tehnyt usein porkkanakakkua, mutta ihan tavallisessa rengasvuoassa. Eipä ole tullut mieleen, että siitä saisi noin upean version.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkumaisempi tuli tuolla ohjeella, tulee tarpeeksi korkea. Mä olen aina ennen tehnyt ihan piirakkavuokaan.

      Poista
  7. Nam, porkkanakakkua. Kyllä ihmisillä on niin hienoja kakkuja ollut nyt blogeissaan.

    VastaaPoista
  8. Hieno kakku!
    Porkkanakakku on niin hyvää!
    Mukavaa alkanutta uutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Niin on...syntisen hyvää!
      Mukavaa viikkoa sinne myös!

      Poista
  9. Onpa upea kakku ♥ Voin vaan kuvitella, miten herkullisen makuinen se onkaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Plkäsin, että olisi kuiva kun tein jo edellisenä iltana, mutta oli sopivan mehevää.

      Poista
  10. Onpa taivaallisen herkullisen näköinen porkkanakakku! Nyt herahti vesi kielelle.
    Täytyy testata ohjettasi jossain välissä :)

    VastaaPoista
  11. Oi tuota pitääkin kokeilla ja näyttää niin vietävän hyvältä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! On helposti tehtävissä vaikkapa ruoalta tähteeksi jääneestä porkkanaraasteesta!

      Poista