24. helmikuuta 2019

Suklainen...




...loman päättäjäiskakku!







Tämä kakku tuli maisteltua ja todettua oikein hyväksi,
joten ohjetta tulee tässä.


Suklainen cointreau-kakku


125g voita
50g cointreau-likööri maitosuklaata (Simon Cóll)
1dl rypsiöljyä
2dl vettä
1,5 dl piimää
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,75 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria


Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen.
Sekoita joukkoon öljy, vesi, piimä, sokerit sekä munat yksitellen kevyesti vatkaten. 
(Minä sekoittelin koko taikinan puuhaarukalla, et siis tarvitse vatkainta.)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun kahvikakkuvuokaan ja paista 160 asteessa n. 1tunti.
Kokeile kakun kypsyys puutikulla, eli jos tikkuun tarttuu taikinaa on kakku vielä raaka.
Anna kypsän kakun levätä hetki vuoassa ja kumoa sen jälkeen lautaselle.
Jäähdytä kokonaan ja nauti!


Mukavaa sunnuntaita!


4 kommenttia :

  1. Kuva kakusta on jo sellainen että tekisi mieli syödä💕Mukavaa sunnuntaita sinulle myös

    VastaaPoista
  2. Suklaan kanssa menee harvoin pieleen :) Herkullisen kuuloinen ja näköinen kakku <3
    Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle Marita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kyllä totta! Kakku häipyi lautaselta kyllä nopsaan!<3

      Poista