...leivottiin!
Taas on viime postauksesta kulunut yli viikko.
Toivottavasti täällä vielä joku käy blogiani lukemassa.
Täällä ei sisustuksen saralla ole tapahtunut yhtään mitään joten mitään
erityistä postausaihetta ei ole ollut.
Kouluhommissa on nyt pieni tauko, mutta pian on taas uutta tehtävää luvassa.
Huomenna on Runebergin päivä ja tänään leivoinkin torttujen sijaan
Runebergin kakun.
Kakku valmistuu ihan samasta taikinasta kuin tortutkin, mutta on paljon helpompi.
Runebergin kakku
200g margariinia
2dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
2dl keksi- tai piparimuruja
1dl korppujauhoja
2tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1,5dl maitoa
Vaahdota pehmeä margariinia ja sokeri.
Lisää kanamunat yksitellen.
Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja paista kakkua 175 asteisessa
uunissa n. 50 min.
Anna kakun jäähtyä ja tee sillä aikaa tomusokeri kuorrutus tomusokerista
ja vedestä.
Tee sillä jäähtyneen kakun päälle rinkula, n. 1cm päähän reunasta
ja laita keskelle vadelmahilloa ja nauti hyvän kahvin kanssa.
Hyvää Runebergin päivää kaikille!
Voi mikä herkku täällä näkyi. Ihan rupes tekemään mieli syödä, mutta ensin pitäis leipoa, huoooooh !!!
VastaaPoistaKiitos! <3
PoistaKiitos herkullisen kakun ohjeesta! Ihanaa viikkoa sinulle Marita <3
VastaaPoistaOle hyvä! <3 Kiitos!
PoistaMahtavaa että sain hyvän ja helpon ohjeen, kiitti Marita ♡
VastaaPoistaOle hyvä! <3
PoistaNo voi helkkari näinhän se voisikin tehdä. Ostin kaupasta 2 kpl valmiita torttuja ja nämä eivät ainakaan olleet hyviä . Kiitos sinulle.
VastaaPoistaTämä on helppo ja minäkään en tykkää niistä kaupan tortuista.
PoistaUpea kakku! Itsekin olen pari kertaa tehnyt tuon kakkuversion.
VastaaPoistaIhanaa helmikuuta sinulle!
Kiitos! <3
Poista