28. helmikuuta 2019

Varaslähtö...




...laskiaiseen!






No niin, nyt on ekat laskiaispullat tehty ja maistettu.

Täällä otettiin pieni varaslähtö laskiaiseen.
Eilen tein pullataikinan
ja paistoin muutaman pellillisen pullaa.
Osa päätyi korvapuusteina pakastimeen ja yhden pellillisen
paistoin laskiaispullia varten, jotka tänään
saivat vadelmahilloa ja kermavaahtoa täytteekseen.

Voi nam ja slurpsis miten hyvältä se maistuikaan päiväkahvin kaverina.

Olen täälläkin maininnut joskus tuosta pullataikinasta, jonka teen
ilman kananmunaa.
Minusta kananmuna tekee pullasta kuivaa, joten sen voi taikinasta jättää
kokonaan pois.
Myöskin jauhoja kannattaa laittaa mielummin hiukan vähemmän kuin 
liikaa, sillä sekin vaikuttaa pullan makuun.

Minä tein pullataikinan tällä ohjeella:



Pullataikina

1 l maitoa 
2pss kuivahiivaa
3dl sokeria
250g sulatettua margariinia
2rkl kardemummaa
3tl suolaa
jauhoja

Kuumenna maito reilusti kädenlämpöä kuumemmaksi.
 (Jos siis leivot kuivahiivalla.)
Laita sekaan kuivahiiva, suola , kardemumma ja sokeri.
Lisää sekaan sulatettu margariini ja jauhot.
Jauhoja en koskaan mittaa, vaan lisään niitä sen mukaan 
miltä taikina tuntuu. 
Mielummin vähemmän kuin liikaa niin tulee mehevää pullaa.

Nostata taikina liinan alla ja minä nostatan pullataikinan mikrossa,
koska se on vedoton paikka ja taikina kohoaa varmasti.
(Mikroa ei tietenkään laiteta päälle! :))

Kun taikina on kohonnut kunnolla kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. 
Jos taikina tuntuu liian löysältä voit tässä vaiheessa lisätä vielä jauhoja vaivaamalla.
Leivo taikinasta haluamasi mallisia pullia.
Vinkki: margariinista ja kookoshiutaleista tulee kiva
täyte korvapuusteihin kanelin ja sokerin lisäksi.

Nostata pullia vielä pellillä, voitele kohonneet pullat kanamunalla , lisää raesokeri ja 
paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi.



Nautinnollisia herkkuhetkiä!


6 kommenttia :

  1. Voi miten herkullisilta pullasi näyttävät! Alkuvuosi on pullien ja leivonnaisten aikaa.
    Mukavaa tulevaa Laskiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!❤ Täällä ainakin on mennyt pulla jos toinenkin.

      Poista
  2. Se olisi ensi viikolla pullien leivontaa täälläkin tiedossa. Minäkin teen pullataikinan aina ilman kananmunia, koska aikoinaan tytär oli kananmunalle allerginen, tapa vain jäi elämään.
    Herkullisen näköisiä pullia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman kananmunaa tulee kyllä ehdottomasti paras pulla!
      Kiitos!😍

      Poista
  3. Itsetehdyt laskiaispullat on ihan parhaita. Erehdyin viimeviikolla taas ostamaan kaupasta kun näyttivät niin herkullisilta, mutta pulla oli jotakin höttötaikinaa ei ollenkaan tiivistä ja tuoretta niinkuin oikean vehnästaikinan pitäisi olla. Voi mikä pettymys. Voi kun saisi aikaiseksi viikonloppuna leipoa. Ihan vesi herahti kielelle kun katselin pullakuviasi, slurps. :-)
    ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä leivoin laskiaispullat tänävuonna niin ajoissa ettei mies ehtinyt kaupan pullia ostamaan.

      Poista