8. helmikuuta 2016

Hyvän makunsa lisäksi...

...sipuli tekee hyvää myös terveydelle.

Aiemmin olen kirjoittanut postauksen ihanan 
kamalasta valkosipulista, jota käytän ruuanlaitossa
mm. makaronilaatikossa ja muissakin ruuissa.

Nyt postaus tulee tavallisesta keltasipulista jota
 keittiössämme kuluu myös paljon.

Luin, että sipuli on Suomen neljänneksi suosituin
vihannes heti kurkun, tomaatin ja
porkkanan jälkeen.

Keltasipuli on tavallisin ruoanvalmistussipuli. Monikäyttöisyytensä
vuoksi se sopii lähes kaikkiin ruokiin, laatikoihin, keittoihin
ja erilaisiin pataruokiin.
Sipuli ei tuo vain makua vaan antaa puhtia viruksia ja
bakteereita vastaan.











Nyt vaan flunssaa ehkäisemään ja syömään sipulia!

Mukavaa alkanutta viikkoa!


8 kommenttia :

  1. Sipuli on kyllä hyvää! Esim. Sipulipiirakkakin maistuu tosi hyvälle. Mukavaa tiistaita ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sipulipiirakkaa! Nams! <3 Kivaa tiistaita sinullekkin!

      Poista
  2. Sipulia tulee kyllä tungettua melkein kaikkeen ruokaan :P Valkosipulia mun vatsa ei oikein tahdo kestää, muuten käyttäisin sitäkin varmasti tosi paljon kun se on niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on hiukan sama tuon valkosipulin suhteen...jos on hiukankin liikaa niin maha reagoi niin hyvää kuin se onkin!

      Poista
  3. Mulla meneillään olevalla Detox-viikolla syödään paljon sipulia ihan raakana. Alkuun otti vähän koville (etenkin jos sattuu kohdalle oikein väkevä yksilö), mutta siihenkin tottuu :). Tosin mieluusti vähän pehmentäisin pannulla ensin, mutta tää viikko mennään nyt näillä ohjeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vain kuvitella, että jos väkevä sipuli kohdalle osuu niin kyynelee valuu! Niitä kun on niin montaa sorttia, mutta sydän tykkää! <3

      Poista
  4. Meillä sipulia käytetään melkein joka ruuassa! Tuo hyvää makua ja pitää varmaan ne pöpötkin pois!
    Ihanaa tiistai päivää sinulle!

    VastaaPoista