5. syyskuuta 2016

Kukkia ja...




...sienipiirakkaa!






Eilen ihailin tienvarrella ihanaa auringonkukkapeltoa.
Niin kaunis ja niin täynnä kukkia.
Töistä tullessani poikkesin kukkakaupan kautta ja
hain sieltä kimpun aurinkoa olkkariin.

Tein myös sienipiirakan mustista torvisienistä.



Mustatorvisienipiirakka

3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
hyppysellinen suolaa
150g voita
2 rkl maitorahkaa
(tilkka vettä)

täyte:

n. 250g pakasteesta sulatettuja mustatorvisieniä
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 munaa
2 dl kermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
150g juustoraastetta
pari ripsausta suolaa
mustapippuria
pieni nippu tuoretta timjamia
voita tai öljyä paistamiseen

1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Sekoita keskenään vehnä- ja ruisjauhot sekä suola. Nypi pehmennyt voi jauhojen sekaan taikinaksi. Lisää maitorahka ja sekoita vain sen verran, että massa tasoittuu. Painele taikina voideltuun piirakka- tai kakkuvuokaan ohueksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin hieman vetäytymään.

2. Hienonna torvisieniä hieman. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki öljyssä tai voissa paistinpannulla. Lisää sienet ja paista, kunnes kaikki ylimääräinen neste on haihtunut sienistä. Mausta suolalla ja pippurilla, ja riivi mukaan timjaminlehdet.

3. Notkista tuorejuustoa hieman kulhossa kermatilkan kera. Lisää loput kermasta samalla sekoitellen. Vatkaa mukaan munat, lisää vielä juustoraaste ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja halutessasi pippurilla.

4. Ota piirakkapohja jääkaapista. Lado pohjan päälle sieni-sipuliseos tasaiseksi kerrokseksi ja kaada päälle munakerma-juustoseos. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes piirakan pinta ja reunat saavat hieman väriä.


Ohjetta muutin sen verran, että kun tuorejuustoa ei löytynyt kaapista
joten korvasin sen smetanalla.


Mukavaa maanantai-iltaa!

14 kommenttia :

  1. Auringonkukat on niin ihania...ja kauniita ♥ Itsellä ei vielä ole ollut yhtään tänä syksynä, mutta vielä ehdin. Sienipiirakka on myös herkkua ja mustattorvisienet yksi meidän perheen herkuista ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekkin, tänään huomasin, että tuossa naapuripellossakin niitä kasvaa. En vaan oikein koskaan sinne suuntaan lähde. Meillä ei sienipiirakasta oikein kukaan muu välitä kuin minä, mutta oli kyllä hyvää!

      Poista
  2. Voihan ihanuuden ihanuus,sienipiirakat on mun suurta herkkua. Käyn kerran vuodessa nautiskelemassa piirakoista tätini luona.
    Ihanaa viikkoa Marita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään sienipiirakasta. Olet onnekas kun pääset nauttimaan piirakoista tätisi luokse.
      Ihanaa viikkoa myös Sinulle! <3

      Poista
  3. Ihana piirakka.Täällä on ollut kovin vähän sieniä.Kanttarellejä vähän olen poiminut ja yhden sienisalaatin tein metsäsienistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käytin tähän piirakkaan kuivattuja viimevuotisia torvisieniä..vielä en ole ehtinyt kunnolla metsään. Toimi kyllä kuivatuistakin sienistä, liotin niitä ensin hiukan maidossa.

      Poista
  4. Ihana piirakka.Täällä on ollut kovin vähän sieniä.Kanttarellejä vähän olen poiminut ja yhden sienisalaatin tein metsäsienistä.

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköistä piirakkaa!kukA hakis mulle ne sienet metsästä...itse en tunnista juuri yhtään sientä...Mukavaa viikkoa 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En minäkään tunne montaa lajia, poimin vain kanttarelleja, suppiksia ja torvisieniä. Suppikset ovat lemppareita ja niistä tulee aivan ihana keitto! Tämän piirakan tosiaan toteutin viimevuotisista kuivatuista sienistä. Ihanaa viikkoa!

      Poista
  6. Kuulostaa niin hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pakko laittaa loput pakkaseen ettei tule kaikkea itse syötyä! :)

      Poista
  7. Kaunis toi auringonkukkakimppu. Nimensä veroisia ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tulin kyllä niin hyväle tuulelle tuosta kimpusta!

      Poista