14. maaliskuuta 2018

Valkosuklaaherkku...




...piilotettuna kuivakakkuun!







Tänään kokeilin leipoa kakun uuteen silikonivuokaan, jonka 
hankin jokin aika sitten oikeastaan miehelleni lahjaksi,
sillä hän leipoo usein kuivakakkuja.
Taatelikakku on hänen bravuurinsa jouluna hän niitä
aika monta leipoikin.

Tätä vuokaa hän ei kuitenkaan ole vielä ehtinyt
testata, joten tänään halusin "taikinaterapiaa" eli ei kun leipomaan
ja kokeilemaan miten silikonivuoka toimii.

Kakun tein tällä ohjella:

5dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1tl suolaa
1/2 dl maitoa
2 munaa
1prk maitorahkaa
150g sulatettua margariinia
1/2 dl Valkosuklaaherkkua (sitruuna)

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää sokeri, margariini, munat, maitorahka ja maito kuiviin aineisiin
voimakkaati sekoittaen esim. puuhaarukalla.
Voitele ja korppujauhota vuoka ja lusikoi taikina vuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa n. tunti.
Kokeile kakun kypsyyttä coctailtikulla ja ota kakku heti pois
uunista kun tikkuun ei enää tartu taikinaa.
Varo paistamasta kakkua liikaa.

Koristele jäähtynyt kakku notkistetulla Valkosuklaaherkulla.

Oli muuten tosi herkullinen kakku ja nyt loppui kaapista tuo
Valkosuklaaherkkukin, eli sitä on hankittava lisää!


 Terkuin


12 kommenttia :

  1. Täällä yksi kuivakakkujen ystävä kuolaa. :)
    Maistuis!
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kakusta tuli hiukan kosteampi kuin ihan perinteiset kuivakakut!
      Muunsin tämän ohjeen tuosta sydänsurujen kakun ohjeesta.
      Kyllä meni hyvin kaupaksi!
      Mukavaa päivää sinulle myös! <3

      Poista
  2. Minun mies tykkää kuivakakuista ja taatelikakku ja sitruunainen kuivakakku ovat hänen herkkujaan.
    Kauniilta ja herkulliselta näyttää leipomasi kakku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta tästä miehesi varmasti pitäisi, sillä tuo valkosuklaaherkku sisältää sitruunaa ja sopi kakkuun minusta todella hyvin!
      Kiitos! <3

      Poista
  3. Kiitos vinkistä, en ole tuosta valkosuklaaherkusta ennen kuullutkaan. Leivon aina kuivakakun silikonivuokaan, tavalliseen onnistun aina saamaan kakun kiinni.
    Herkulliselta kakku näyttää, laitankin reseptin talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valkosuklaaherkku sopii vaikka mihin...vaikkapa lusikalla suoraan suuhun jos makeanhimo iskee yllättäen! <3
      Tuo vuoka toimi kyllä yllättävän hyvin...olin asian suhteen hieman epäileväinen!

      Poista
  4. Kiitos kakun ohjeesta. Pitää kokeilla koska oli herkullisen oloinen ja helppo. Mutta mistä tätä valkosuklaa herkkua saa ostaa. En ole ennen kuullutkaan moisesta. Leivon melkein aina kakkuni silikonivuakaan . Mutta se pitää vain muistaa jäähtyneenä kumota . Kiva kun kiinnostuit blogistani ja liityit lukijaksi minä tein samoin liityin lukijaksi ja kirjasin blogi luettelooni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä!
      Tuota herkkua voi ostaa ainakin Murena-liikkeestä Salosta ja heilläon verkkokauppakin. Kaupoissa en ole tuotteeseen törmännyt.
      Tervetuloa mukaan, toivottavasti viihdyt blogini parissa!

      Poista
  5. Herkullisen näköinen kakku. Mun tulee harvakseltaa kuivakakkua leivottua, mutta tykkään niistä kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kuivakakkuja tulee tehtyä esim. silloin jos banaaneja on päässyt tummumaan ja niitä ei enää tee mieli syödä...kätevä tapa on piilottaa ne kakkuun!

      Poista
  6. Näyttää kyllä niin hyvältä tuo kakku..Nam:) Mukavaa alkavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista